Bruidsfotografie Zoetermeer

Een druilerige dag werd volledig gecompenseerd door de stralende liefde op de bruiloft van Nicolette en Matthijs. Er was gekozen voor Clingendael als locatie voor de fotoshoot. Op weg naar het bruidspaar ga ik toch twijfelen. Kans op regen, best wel veel wind en een drasserige ondergrond door de regen van de dagen ervoor. Toch kiezen voor de binnenlocatie? Of wordt het bruidsfotografie Zoetermeer?

Twijfel… Tot ik op weg van de bruid naar de voorbereidingen van de bruidegom een klein parkje tegenkom. Fris groen en tegelijkertijd mooie paden om te voorkomen dat de bruidsjurk nog voor de ceremonie al vies zou zijn. Change of plans… Wat mij betreft hebben we samen de juiste keuze gemaakt. Heerlijk om op pad te mogen met een ontspannen en flexibel bruidspaar. Daardoor ook de mogelijkheid om de foto te maken die de bruid graag wilde hebben. JJ als belangrijk familielid letterlijk en figuurlijk op de voorgrond. Fotografie om de hoek met de beelden die Nicolette en Matthijs graag wilden hebben. Op weg naar de trouwlocatie Herberg Vlietzicht in Rijswijk (www.vlietzigt.nl) nog even een snelle stop in het Westerpark.

Dan is er tijd voor het borreluurtje en het diner met de daggasten. Inmiddels zijn er meer gasten binnengekomen om aanwezig te zijn bij de trouwceremonie. Mooi om de emoties te mogen zien, mee te maken en te mogen fotograferen. Daarna het aansnijden van de bruidstaart, de felicitaties en tot slot: de openingsdans en het feest.

Nicolette & Matthijs; Heel veel liefde en geluk in de toekomst! Dank dat ik jullie dag mocht fotograferen.

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 01

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 01

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 02

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 02

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 03

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 03

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 04

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 04

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 05

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 05

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 06

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 06

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 07

bruidsfotografie Nicolette en Matthijs 07

bruidsfotografie Zoetermeer 08

bruidsfotografie Zoetermeer 08

bruidsfotografie Zoetermeer 09

bruidsfotografie Zoetermeer 09

bruidsfotografie Zoetermeer 10

bruidsfotografie Zoetermeer 10

bruidsfotografie Zoetermeer 11

bruidsfotografie Zoetermeer 11

bruidsfotografie Zoetermeer 12

bruidsfotografie Zoetermeer 12

bruidsfotografie Zoetermeer 13

bruidsfotografie Zoetermeer 13

Bruidsfotografie trucs

BRUIDSFOTOGRAFIE TRUCS VOOR NOG MOOIERE FOTO’S OP JE BRUILOFT Hoe je zelf nadenkt als een fotograaf voordat je een trouwlocatie uitzoekt in het Westland, Den Haag of Rotterdam. Bruidsfotografie trucs  Westland Den Haag Delft Rotterdam

Bruidsfotografie tips

Bruidsfotografie trucs staan op deze blog, eerder schreef Rienk Boode al zijn bruidsfotografie tips.

Inplannen fotoshoot.

TIP 6 Een waardevolle aanvulling op jullie gehele reportage is het moment waarop jullie samen naar een toepasselijke plek gaan om een schitterende fotoserie te maken. Even weg van de rest, genieten van elkaar en Rienk Boode zorgt voor perfecte bruidsfotografie op locatie. Teveel poseren werkt averechts. Wees jezelf. Als jullie genieten van elkaar en de mooie dag, is dat geluk te zien op je bruidsfoto. Uiteraard geef ik ter plekke tips en aanwijzingen zodat jullie op de foto stralen. Spontane foto’s geven het beste eindresultaat.

Ruimte om te genieten

Tip 7 Plan ruimte om te Genieten in. Dat geldt zeker voor de fotoshoot, maar ook voor alle andere momenten van de dag. Zorg voor voldoende ruimte tussen de verschillende momenten en hou rekening met de reistijd, parkeren en eventuele files. Als door een te krappe planning er moet worden gehaast, zal de stress en spanning op de foto’s te zien zijn. Voor goede bruidsfotografie: Zorg voor momenten van ontspanning en geniet van de dag.

Groepsfoto’s bruidsfotografie trucs

TIP 8 Groepsfoto’s maken. Natuurlijk wil je ook groepsfoto’s! Iedereen is vrolijk en op z’n mooist gekleed en hoe vaak ga je nou met je ouders, getuigen en beste vrienden op de foto? Maar maak de groepsfoto’s niet het belangrijkste item van de dag. En als je uit gaat van minimaal 5 minuten per groep, ben je met 12 verschillende groepen dus al ruim een uur bezig. Mijn advies is om het te houden bij een half uurtje met bijzondere combinaties: een foto met de ouders, een foto met broers/zussen, met de schoonouders, met opa’s en oma’s en de getuigen. Gegarandeerd dat de andere (dag)gasten ook terug te zien zijn op de andere foto’s. Grote groepsfoto’s vergen voorbereiding en kennis van de trouwlocatie. Op veel locaties is het bijna onmogelijk om een groepsfoto van 60 mensen te maken waarop iedereen goed te zien is. Als dit zonder voorbereiding moet geeft geen enkele fotograaf garantie op het eindresultaat.

Bruidsfotografie tijdens het Feest

TIP 9 Een vakfotograaf voor het feest is echt belangrijk. Voor een feestelijke avond wordt er gebruik gemaakt van sfeerlichten en discoverlichting. Juist die sfeer wil je ook terugzien op de foto’s. Geloof me; dat is in een donkere ruimte moeilijker dan je zou verwachten. Het vereist een goede combinatie tussen dat licht en flitslicht en dus ervaring en vakkennis. Bruidsfotografie trucs werken alleen als de fotograaf enorme technische kennis heeft van zijn camera. Moet je de hele avond de professional inhuren? Voor de feestavond is een professionele fotograaf een groot verschil bij het maken van sfeerfoto’s. Zeker de eerste uren zijn bepalend voor jouw trouwalbum. Daarna is het feest en kies je zelf wat voor foto’s er nog bij horen. Vaak zie in dit stadium je bevriende hobby-fotograaf inspringen of zijn er leuke wegwerpcamera’s die worden uitgedeeld. Het verschil tussen de technische know-how, de camera met lens en de belichting is wel zeer groot, stel je daar dan ook op in.

Professionele bruidsfotografie

TIP 10 Huur een goede fotograaf want je trouwt maar 1 keer. Oké; dat is een inkoppertje als afsluiting. Natuurlijk kan die vriend die hobby-fotograaf is goed zijn en levert niet iedereen die zich fotograaf noemt daadwerkelijk vakwerk. Maar vraag referenties en bekijk het portfolio van de fotograaf. Het inhuren van een vakfotograaf heeft meer voordelen dan alleen een grotere kans op kwalitatief goede bruidsfoto’s. Om een paar voorbeelden te noemen: die goede vriend kan minder van jullie bruiloft genieten met een camera in de hand dan de overige gasten. Wil je dat echt van hem vragen? En wat als hij ziek wordt? Wie is zijn backup? En wat als zijn camera vol zit of kapot valt? De professionele vakfotograaf zal backupmateriaal meenemen en al tijdens de bruiloft back-ups maken van jullie foto’s. Je legt die zorgen bij een ervaringsdeskundige met als resultaat een mooie herinnering aan jullie bruiloft. Dit is een dag die je niet even over kan doen als de foto’s toch mislukt blijken te zijn. Kortom: denk goed na over goede bruidsfotografie en bespaar niet verkeerd. Als vervolg raad ik aan het artikel te lezen over Rienk Boode mijn werkwijze bij bruidsfotografie.

Bruidsfotografie tips

BRUIDSFOTOGRAFIE TIPS VOOR NOG MOOIERE FOTO’S OP JE BRUILOFT Veel bruidsparen kiezen voor hun bruidsreportage om een fotoshoot te doen op een mooie locatie in het Westland, Rotterdam, Delft of Den Haag met een huwelijksfotograaf.

BRUIDSFOTOGRAFIE TIPS

Bruidsfotografie tips Westland  

Fotoverslag van de hele dag

TIP 1 Natuurlijk willen jullie van de trouwceremonie goede foto’s hebben. Veel bruidsparen kiezen ook voor een fotoshoot op een mooie locatie. Dan wil ik adviseren om van het begin tot het eind een fotograaf aanwezig te laten zijn. Dat heeft namelijk verschillende voordelen. Uiteindelijk hebben jullie een mooi verslag van alle momenten van geluk, die er gegarandeerd de hele dag door zullen zijn. Maar er zijn meer redenen: Als de fotograaf de hele dag aanwezig is, valt hij steeds minder op en wordt onderdeel van de dag. Niet alleen jullie maar ook de gasten zullen meer zichzelf worden en daardoor ontspannen op de foto komen. Bovendien leert de fotograaf de mensen kennen en weet hen op beeld te vangen zoals ze zijn. Win-win

Fotografie Styling

TIP 2 Kies ook bij de foto’s voor een bepaalde stijl en kleurstijl. De kleurstijl kan je doorvoeren in alle andere onderdelen van de dag: bijvoorbeeld de uitnodiging, de bloemen en zelfs de taart. Sommige bruidsparen kiezen zelfs voor een bepaald thema. Het resultaat is een symbolische eenheid die terug te zien is in de fotoreportage.

Fotografeer het aankleedmoment

TIP 3 “Getting Ready”. Juist over het moment van aankleden denk je vooraf na. Voor romantische frisse foto’s is een ruime kamer met lichte muren en grote ramen van belang. Storende elementen wegwerken. Dat gele jumbotasje op de achtergrond trekt meer aandacht op de foto dan de bruid. Dus de kamer moet aan kant zijn. Licht doorlatende gordijnen zorgen voor een mooi diffuus licht. Over het algemeen is ook de visagist daar erg blij mee. Terwijl de visagist en/of kapster aan het werk gaat, maak ik alvast foto’s. Je kan dan aan mijn camera wennen. Die tijd gebruik ik ook om detailfoto’s te maken van de bruidsjurk en accessoires.

Fotografie en dresscode

TIP 4 De styling kan worden doorgetrokken in alles, zelf in de kleding van de gasten. Dit hoeft niet per definitie de complete outfit te zijn, maar kan ook gaan om een bepaalde kleur in de accessoires Hierdoor ontstaat een mooie eenheid, die zeker ten goede komt aan de fotoresultaten. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor bruidsfotografie.

Fotografie met zijlicht

TIP 5 Licht op locatie: zijlicht. Natuurlijk kiezen jullie de locatie die bij jullie past. Als fotograaf adviseer ik wel dat er bij het bedenken van de foto opstelling rekening wordt gehouden met het licht. Het is voor het eindresultaat niet goed als jullie in een donkere ruimte recht voor het raam worden geplaatst, terwijl buiten de zon volop schijnt. Voor mij is het ideaal als jullie met het licht mee zitten en het licht iets van de zijkant komt. Een locatie met houten wanden en veel decoratie aan de muur maken de sfeer vaak een stuk somberder, dan lichte ruimtes. En zo heeft een ruimte weer invloed op de sfeer in de foto’s. Meer bruidsfotografie tips en voorpret voor jouw bruidsreportage? Lees dan Deel 2