Bruidsfotografie trucs

BRUIDSFOTOGRAFIE TRUCS VOOR NOG MOOIERE FOTO’S OP JE BRUILOFT Hoe je zelf nadenkt als een fotograaf voordat je een trouwlocatie uitzoekt in het Westland, Den Haag of Rotterdam. Bruidsfotografie trucs  Westland Den Haag Delft Rotterdam

Bruidsfotografie tips

Bruidsfotografie trucs staan op deze blog, eerder schreef Rienk Boode al zijn bruidsfotografie tips.

Inplannen fotoshoot.

TIP 6 Een waardevolle aanvulling op jullie gehele reportage is het moment waarop jullie samen naar een toepasselijke plek gaan om een schitterende fotoserie te maken. Even weg van de rest, genieten van elkaar en Rienk Boode zorgt voor perfecte bruidsfotografie op locatie. Teveel poseren werkt averechts. Wees jezelf. Als jullie genieten van elkaar en de mooie dag, is dat geluk te zien op je bruidsfoto. Uiteraard geef ik ter plekke tips en aanwijzingen zodat jullie op de foto stralen. Spontane foto’s geven het beste eindresultaat.

Ruimte om te genieten

Tip 7 Plan ruimte om te Genieten in. Dat geldt zeker voor de fotoshoot, maar ook voor alle andere momenten van de dag. Zorg voor voldoende ruimte tussen de verschillende momenten en hou rekening met de reistijd, parkeren en eventuele files. Als door een te krappe planning er moet worden gehaast, zal de stress en spanning op de foto’s te zien zijn. Voor goede bruidsfotografie: Zorg voor momenten van ontspanning en geniet van de dag.

Groepsfoto’s bruidsfotografie trucs

TIP 8 Groepsfoto’s maken. Natuurlijk wil je ook groepsfoto’s! Iedereen is vrolijk en op z’n mooist gekleed en hoe vaak ga je nou met je ouders, getuigen en beste vrienden op de foto? Maar maak de groepsfoto’s niet het belangrijkste item van de dag. En als je uit gaat van minimaal 5 minuten per groep, ben je met 12 verschillende groepen dus al ruim een uur bezig. Mijn advies is om het te houden bij een half uurtje met bijzondere combinaties: een foto met de ouders, een foto met broers/zussen, met de schoonouders, met opa’s en oma’s en de getuigen. Gegarandeerd dat de andere (dag)gasten ook terug te zien zijn op de andere foto’s. Grote groepsfoto’s vergen voorbereiding en kennis van de trouwlocatie. Op veel locaties is het bijna onmogelijk om een groepsfoto van 60 mensen te maken waarop iedereen goed te zien is. Als dit zonder voorbereiding moet geeft geen enkele fotograaf garantie op het eindresultaat.

Bruidsfotografie tijdens het Feest

TIP 9 Een vakfotograaf voor het feest is echt belangrijk. Voor een feestelijke avond wordt er gebruik gemaakt van sfeerlichten en discoverlichting. Juist die sfeer wil je ook terugzien op de foto’s. Geloof me; dat is in een donkere ruimte moeilijker dan je zou verwachten. Het vereist een goede combinatie tussen dat licht en flitslicht en dus ervaring en vakkennis. Bruidsfotografie trucs werken alleen als de fotograaf enorme technische kennis heeft van zijn camera. Moet je de hele avond de professional inhuren? Voor de feestavond is een professionele fotograaf een groot verschil bij het maken van sfeerfoto’s. Zeker de eerste uren zijn bepalend voor jouw trouwalbum. Daarna is het feest en kies je zelf wat voor foto’s er nog bij horen. Vaak zie in dit stadium je bevriende hobby-fotograaf inspringen of zijn er leuke wegwerpcamera’s die worden uitgedeeld. Het verschil tussen de technische know-how, de camera met lens en de belichting is wel zeer groot, stel je daar dan ook op in.

Professionele bruidsfotografie

TIP 10 Huur een goede fotograaf want je trouwt maar 1 keer. Oké; dat is een inkoppertje als afsluiting. Natuurlijk kan die vriend die hobby-fotograaf is goed zijn en levert niet iedereen die zich fotograaf noemt daadwerkelijk vakwerk. Maar vraag referenties en bekijk het portfolio van de fotograaf. Het inhuren van een vakfotograaf heeft meer voordelen dan alleen een grotere kans op kwalitatief goede bruidsfoto’s. Om een paar voorbeelden te noemen: die goede vriend kan minder van jullie bruiloft genieten met een camera in de hand dan de overige gasten. Wil je dat echt van hem vragen? En wat als hij ziek wordt? Wie is zijn backup? En wat als zijn camera vol zit of kapot valt? De professionele vakfotograaf zal backupmateriaal meenemen en al tijdens de bruiloft back-ups maken van jullie foto’s. Je legt die zorgen bij een ervaringsdeskundige met als resultaat een mooie herinnering aan jullie bruiloft. Dit is een dag die je niet even over kan doen als de foto’s toch mislukt blijken te zijn. Kortom: denk goed na over goede bruidsfotografie en bespaar niet verkeerd. Als vervolg raad ik aan het artikel te lezen over Rienk Boode mijn werkwijze bij bruidsfotografie.

Labels:, ,