VEEL GESTELDE VRAGEN


WELKE STIJL EN WERKWIJZE HEB JE?  
Ik heb een journalistieke stijl, vandaar dat ik liefst al tijdens de voorbereidingen present ben. Dan kan ik alle details zoals de trouwjurk, de schoenen, versieringen en het bruidsboeket fotograferen. Tijdens de fotoshoot gaan we mooie portretfoto’s maken. Ook de ceremonie, receptie en bruidstaart worden niet overgeslagen. Op verzoek maak ik ook foto’s tijdens het diner, de tafelstyling en het feest met de openingsdans.

HOE LANG DUURT EEN FOTOSHOOT?
Een fotosessie duurt ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van de bereikbaarheid en de locatie van de fotoshoot. Het is daarbij belangrijk om voldoende reistijd van en naar de locatie in te plannen, zodat alles ontspannen kan plaatsvinden.

WAT ALS IK ZIEK BEN?
Gelukkig ben ik bijna nooit ziek, en ik doe er alles aan om aanwezig te zijn. Behalve als ik bijvoorbeeld niet meer kan lopen of er sprake is van overmacht. Dan regel ik een fantastische collega die mijn werkzaamheden op de dag zelf overneemt. De nabewerking en het trouwalbum worden vanzelfsprekend door mij persoonlijk verzorgd.

WAT IS EEN SECOND SHOOTER?
Het is mogelijk om een collega fotograaf mee te nemen. Dat is zelfs aan te bevelen tijdens de officiële momenten, de tweede fotograaf heeft dan de tijd om goed op de gasten en hun emoties te letten. Ik werk samen met een aantal vaste fotografen, die ik goed ken en volledig vertrouw. Zij geven hun foto’s na de bruiloft aan mij en dan maak ik daar één mooie reportage van.

WIL JE ETEN EN DRINKEN?
Als ik de hele dag bij jullie ben, dan stel ik het erg op prijs als er een maaltijd en voldoende drinken voor mij wordt geregeld. Ik wil zeer zeker niet bij de gasten aan tafel, maar het zou zonde zijn als ik halverwege door gebrek aan energie omval.

WAAROM LIJKT BRUIDSFOTOGRAFIE DUUR?
Het tarief is opgebouwd uit de uren die ik tijdens de bruiloft aanwezig ben, én alle uren die ik daarna nodig heb voor de digitale ontwikkeling van de foto’s. Voor een gemiddelde bruiloft ben ik ongeveer 30 uur aan het werk. Daarnaast maak ik gebruik van kostbare professionele apparatuur en materiaal voor goede back-ups. Bekijk het zo: aan het eind van de dag is de bruidstaart op, maar van de foto’s kunnen jullie nog heel lang nagenieten. Daarom zeg ik: bruidsfoto’s zijn niet duur, ze zijn juist heel waardevol!

en meer..

WORDEN DE FOTO’S BEWERKT?
Wat veel mensen niet weten, is dat een foto uit een digitale camera nog niet meteen ‘klaar’ is. Net als vroeger in de donkere kamer, moeten de foto’s nog ontwikkeld worden. Alleen gebeurt dat nu op de computer.
Hierbij heb ik mijn eigen stijl. Net zoals een chef-kok de ingrediënten voor zijn exclusieve diner met zijn vakkennis bereidt. Jullie krijgen zo de beschikking over het eindresultaat van mijn opleiding, apparatuur, ervaring, werkwijze en ontwikkeltechniek. Daarbij haal ik geen Photoshop-trucjes uit, ik ga uit van de werkelijkheid en voeg geen elementen toe. Daarbij lever ik nooit de originele RAW-bestanden. De digitale ontwikkeling die ik toepas is mijn unieke recept en ‘handtekening’, die de foto’s maakt zoals je ze in mijn portfolio ziet.

WAT VOOR APPARATUUR GEBRUIK JE?
Ik werk met de nieuwste apparatuur van Nikon. Onder andere de Nikon D800 en diverse professionele lenzen. Ik heb natuurlijk back-up materiaal in mijn cameratas en in elke camera zitten twee geheugenkaartjes. Zo is mooi fotomateriaal aan het eind van de dag verzekerd.

MOGEN WE ZELF DE SELECTIE MAKEN VOOR ONS TROUWALBUM?
Jazeker! Dit is afhankelijk van het gekozen pakket. Tijdens het kennismakingsgesprek laat ik voorbeeldalbums zien en bespreken we alle wensen.

HEB JE CONTACTEN MET ANDERE BEDRIJVEN IN TROUWBRANCHE?
Ja, door de jaren heen heb ik een heel netwerk opgebouwd met andere professionals, zoals een videograaf, weddingplanner en mooie trouwlocaties. Ik adviseer graag en kan jullie met hen in contact brengen.

WAT IS DE MEERWAARDE ?
“Waarom zou ik een dure vakfotograaf inhuren, terwijl de gemiddelde hobbyfotograaf ook leuke plaatjes schiet?” Dit is een hele belangrijke dag in jullie leven. Dan wil je toch de beste kwaliteit en zekerheid? Jullie kopen niet alleen foto’s, maar huren ook mijn opleiding en expertise als professional in. Dat geeft vooral een stukje zekerheid. De gemiddelde hobbyfotograaf heeft geen back-up als hij ziek wordt en geen reserveapparatuur als de camera weigert. Bovendien maak ik ter plekke een back-up van de fotobestanden.