WERKWIJZE

Stijl en werkwijze
Iedere fotograaf heeft een eigen stijl. Ik ga graag modern en journalistiek te werk. Ik maak frisse, ongedwongen foto’s met oog voor sfeervolle details. Op officiële momenten grijp ik niet in; ik ben bijna onzichtbaar aanwezig. Dit is jullie grote dag, ik wil dat jullie er volop van genieten.
Door mijn werkwijze kan ik de bijzondere momenten en echte emoties vastleggen. Tijdens de fotoshoot geef ik natuurlijk wel aanwijzingen om mooie portretfoto’s van jullie te maken. Maar op elke moment draait het om jullie geluk en jullie liefde voor elkaar.

Afspraak maken
Dit is dus mijn stijl als fotograaf. Past deze aanpak bij jullie? Kies dan voor mij als fotograaf. Wacht niet te lang en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Geef meteen ook de trouwdatum door. Het zou toch jammer zijn als ik die dag al door een ander bruidspaar geboekt ben? Het is verstandig om een fotograaf ruim van te voren te boeken, ook als de uiteindelijke dagplanning nog niet helemaal vast ligt.
Na ontvangst van jullie email neem ik zo snel mogelijk contact op om een gesprek te plannen.

Eerste kennismaking
Voor de eerste kennismaking kom ik graag bij jullie thuis, maar kan ook bij mij in De Lier. Op een moment dat jullie het beste uitkomt. Dat kan dus zowel overdag, in de avonduren als in het weekend. Wonen jullie wat verder weg, dan kunnen we ook kiezen voor een telefoongesprek. Tijdens dit gesprek wil ik jullie graag goed leren kennen, om te weten wat bij jullie past. Dan kan ik jullie precies weergeven zoals jullie zijn. Uiteraard kunnen jullie dan ook ander bruidswerk van mij en een voorbeeldalbum bekijken. Verder is het van belang om te weten hoe jullie dagindeling eruit ziet.

Offerte
Vervolgens stel ik de offerte op op basis van het gesprek en jullie wensen. De week na het gesprek stuur ik een aantal voorstellen op basis van de mogelijke basispakketten. Elk pakket kan uiteraard helemaal aan jullie wensen worden aangepast. Zo kun je zelf vaststellen of alles naar jullie wens is.

Reserveren
Zijn jullie tevreden over de offerte, dan reserveer ik de datum voor jullie in mijn agenda. Is de dagindeling nog niet precies bekend, of weten jullie nog niet precies hoe het album moet worden? Geen probleem. In onderling overleg pas ik de offerte hier later graag op aan.

Voorwaarden
Als vakfotograaf ben ik lid van DuPho, de vereniging van Nederlandse vakfotografen. De algemene voorwaarden van DuPho die ik gebruik, zijn van toepassing op al mijn werk. Dat klinkt wat zakelijk, maar het geeft ook duidelijkheid. Zo is het mogelijk om de boeking te annuleren, maar afhankelijk van het tijdstip zijn daar wel kosten aan verbonden. Hoe dichter de trouwdag nabij komt, hoe kleiner de kans dat ik die dag nog een ander bruidspaar kan helpen.

Energieniveau op peil
Op jullie trouwdag ben ik van begin tot het eind continu bezig om de mooiste foto’s te maken. Het is dus fijn als jullie voor de inwendige mens willen zorgen, om te voorkomen dat ik halverwege door energiegebrek omval!  

Een maand voor de bruiloft
Ongeveer een maand voor de bruiloft neem ik contact op voor de laatste details. Ik ontvang dan graag de definitieve dagplanning en de adressen van de gekozen locaties. Daarbij zijn de contactgegevens van de ceremoniemeester heel belangrijk. Hij of zij is mijn houvast op jullie dag, en dan hoef ik jullie niet lastig te vallen.
 
De Bruiloft
Tijdens de dag hoeven jullie je niet druk te maken over de fotograaf en de foto’s. We hebben alles van te voren goed besproken en ik weet wat er allemaal gaat gebeuren. Ik verwacht dat de ceremoniemeester als aanspreekpunt mij van de belangrijke momenten op de hoogte houdt.

De Fotoshoot
Een bijzonder moment – en een waardevol onderdeel van jullie trouwalbum – is de fotoshoot. Ik adviseer een locatie te zoeken die bij jullie past of in andere opzichten bijzonder voor jullie is.
Denk ook aan een plan B, mocht het weer tegen zitten. Uiteraard heb ik zelf ook tips en geschikte locaties voor ogen. De fotoshoot is ook een moment om ontspannen van elkaar te genieten, even weg van de rest. Reserveer hier dus voldoende reis- en fototijd voor! En… bij deze gebeurtenis zal ik juist wel aanwijzingen geven, om zo de mooiste beelden van jullie te maken.

Eigen vervoer
Op de trouwdag rijd ik met mijn eigen auto achter jullie aan. Dan is het wel van belang dat ik snel kan parkeren, om te voorkomen dat er op de fotograaf moet worden gewacht. Om te zorgen dat ik steeds vlak voor jullie op de volgende locatie aankom, bijvoorbeeld bij het stadhuis, kan de ceremoniemeester een parkeerplek voor mij reserveren.

Na de bruiloft
Terwijl jullie nog lekker nagenieten, stuur ik binnen een paar dagen vast een preview van een aantal foto’s. Het is heel leuk als je die alvast aan vrienden en familie kunt laten zien. Ondertussen ga ik de foto’s verder uitzoeken, digitaal ontwikkelen en na-bewerken. Na 4 tot 6 weken zijn de foto’s klaar en ontvangen jullie deze per post op een mooie USB-stick. Op de stick staan alle foto’s in hoge resolutie, zodat je ze ook zelf kunt printen. Toch adviseer ik om afdrukken via een professioneel fotolab te bestellen. Natuurlijk help ik jullie daar graag mee, ook om de nabestellingen voor jullie, familie en vrienden te regelen.

Het trouwalbum
Natuurlijk willen jullie zelf bepalen hoe het album eruit gaat zien en welke foto’s erin moeten. Dat werkt als volgt. Als de foto’s klaar zijn, kunnen jullie via een online fotoalbum de foto’s voor jullie album kiezen. Natuurlijk kunnen jullie hierbij rekenen op mijn advies. Van mijn kant zorg ik voor een mooi compleet verslag van de dag. Vervolgens stuur ik per mail een digitaal concept van het album. Hierop kunnen jullie eventuele wijzigingen doorgeven. Nadat alles is goedgekeurd, wordt het album definitief besteld en ligt het binnen een paar weken klaar als bijzondere herinnering aan de dag van jullie leven!